Webdiffusion
Festival Nuits d'Afrique
Le meilleur de la musique du monde !
single template
Ce cauzează o pierdere a apetitului?Adfab Montreal

Ce cauzează o pierdere a apetitului?

Oricine poate experimenta o pierdere a poftei de mâncare și din mai multe motive diferite. Oamenii pot avea mai puțin dorința de a mânca, de a pierde interesul pentru mâncare sau de a simți greață la ideea de a mânca.

Alături de pierderea poftei de mâncare, o persoană poate experimenta și oboseală și pierderea în greutate dacă nu sunt mâncând suficientă mâncare pentru a -și susține corpul.

În acest articol, ne uităm la ce cauzează o pierdere a poftei de mâncare, ce înseamnă, complicații și cum să -l tratăm.

cauzează și Alte simptome

Problemele digestive pot duce la pierderea poftei de mâncare.

O pierdere a apetitului poate fi fizică sau psihologică. Adesea este temporar din cauza unor factori precum infecții sau probleme digestive, caz în care apetitul va reveni atunci când o persoană s-a recuperat.

Unele persoane își pot pierde pofta de mâncare ca simptom al unui medical pe termen lung condiție, cum ar fi în stadiile târzii ale bolilor grave, inclusiv cancerul. Aceasta face parte dintr -o condiție pe care medicii o numesc Cachexia.

Termenul medical pentru o pierdere completă a poftei de mâncare pe o perioadă mai prelungită de timp este anorexia. Acest lucru este diferit de tulburarea alimentară Anorexia nervosa, care este o problemă de sănătate mintală.

Mai jos, analizăm cauzele posibile pentru pierderea poftei de mâncare.

Cauze comune

Infecțiile virale sau bacteriene comune, cum ar fi gripa sau gastroenterita, sunt adesea de vină pentru pierderea poftei de mâncare. Apetitul unei persoane se întoarce de obicei atunci când începe să se recupereze.

Cauzele comune pe termen scurt de a simți o pierdere a poftei de mâncare includ:

Persoanele cu durere în gură, cum ar fi răniri, pot experimenta și un Pierderea poftei de mâncare dacă devine dificil de mâncat.

afecțiuni medicale

condițiile medicale pe termen lung pot provoca o pierdere a poftei de mâncare pentru o serie de motive care variază în funcție de cauză. Pierderea poftei de mâncare poate fi legată de funcția sistemului imunitar scăzut, de a se simți rău și de a avea un stomac supărat.

Condiții medicale care pot provoca o pierdere de pofta de mâncare includ:

Efectul secundar al medicamentelor

O pierdere a apetitului este un efect secundar comun al multor medicamente, împreună cu alte probleme digestive, cum ar fi constipația sau diareea. Acest lucru este frecvent atunci când medicamentele trec prin stomacul unei persoane și tractul digestiv.

Medicamente și tratamente care adesea provoacă o pierdere de poftă includ:

Dacă oamenii au suferit recent o intervenție chirurgicală majoră, pot suferi o pierdere a poftei de mâncare după operație. Acest sentiment poate fi parțial legat de medicamentele de anestezie.

Utilizarea medicamentelor recreative, cum ar fi cocaina, canabisul și amfetaminele poate provoca, de asemenea, o pierdere de apetit.

Cauze psihologice

Factorii psihologici și condițiile de sănătate mintală pot avea un impact semnificativ asupra apetitului unei persoane. Acestea pot include:

Vârsta

O pierdere de apetit poate fi, de asemenea, mai frecventă la adulții în vârstă. Acest lucru se poate datora utilizării crescute a medicamentelor și modificărilor în organism pe măsură ce îmbătrânește. Aceste modificări pot afecta:

Unele tipuri de cancer

O pierdere a poftei de mâncare sau pierderea în greutate neașteptată poate fi uneori un simptom al anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul pancreatic, ovarian sau stomac.

Alături de pierderea poftei de mâncare, Oamenii pot experimenta următoarele simptome:

Dacă oamenii experimentează oricare dintre aceste simptome, ar trebui să vadă un medic care va putea afla cauza de bază.

Pierderea poftei de mâncare și gravă boli

O persoană ar trebui să vadă un medic dacă vomită mai mult de o zi și să aibă o pierdere completă de poftă.

Persoanele cu afecțiuni medicale grave pot suferi o pierdere de pofta de mâncare care se poate datora bolii în sine sau ca efect secundar al tratamentelor, cum ar fi tratamentul chimioterapiei pentru cancer.

Unele persoane I n etapele ulterioare ale bolilor grave pot experimenta cachexia.

cachexia este termenul pentru pierderea în greutate, risipa musculară și sănătatea generală cauzată de boli cronice, care limitează viața.

Persoanele cu cachexia pot primi sfaturi nutriționale de la medicul lor care poate ajuta la crearea unui plan nutrițional pentru a se asigura că obțin caloriile și nutrienții necesare.

O persoană cu o boală gravă ar trebui să -și vadă medicul dacă au un complet complet Pierderea poftei de mâncare pentru o zi sau mai mult sau oricare dintre următoarele:

Tratament

Un medic poate prescrie anumite medicamente pentru a ajuta la creșterea poftei de mâncare și pentru a reduce alte simptome, de exemplu, Greață.

Dacă depresia sau anxietatea determină oamenii să sufere o pierdere de poftă, terapii de vorbire și uneori antidepresive pot https://produsrecenzie.top/ ajuta.

Dacă un medic crede că un medicament specific este un motiv pentru O pierdere de poftă de mâncare, este posibil să schimbe doza sau medicamentele.

remedii la domiciliu

Oamenii pot fi mai ușor să mănânce mai multe mese mai mici pe zi, în loc de trei mai mari .

urmăresc să facă aceste mese bogate în calorii și proteine ​​pentru a se asigura că organismul primește o mulțime de nutrienți și energie. De asemenea, oamenii pot găsi mese lichide, cum ar fi smoothie -uri și băuturi proteice, mai ușor de luat.

Adăugarea ierburilor, a condimentelor sau a altor arome la mese poate încuraja, de asemenea, oamenii să mănânce mai ușor. Mâncarea meselor în setări relaxante sau sociale poate face consumul mai plăcut.

Oamenii pot continua, de asemenea, să bea o mulțime de lichide pentru a preveni deshidratarea. Exercițiu blând, cum ar fi o scurtă plimbare, poate crește uneori și pofta de mâncare.

diagnostic

Un medic va analiza toate simptomele pe care o persoană le întâmpină și le va folosi pentru a rezolva acestea pentru a rezolva acestea Posibilul cauză a pierderii poftei de mâncare.

Un medic poate examina abdomenul unei persoane, simțindu -se cu mâna pentru orice balonare neobișnuită, bulgări sau tandrețe. Acest lucru îi poate ajuta să afle dacă o tulburare gastrointestinală provoacă o pierdere a apetitului.

Un medic poate efectua, de asemenea, teste pentru a -i ajuta să rezolve cauza. Testele pot include:

Când să vezi un medic

Este important să aflăm motivul pierderii poftei de mâncare, deoarece poate duce la complicații fără tratament.

O pierdere continuă a poftei de mâncare poate provoca pierderea în greutate și malnutriție. Este vital ca oamenii să afle motivul pierderii poftei de mâncare, deoarece lăsarea netratată poate fi gravă.

oamenii pot vorbi cu un medic dacă au o pierdere de pofta de mâncare pentru o perioadă prelungită. Dacă observă o pierdere în greutate neașteptată sau rapidă, ar trebui să -și vadă și medicul.

O persoană ar trebui să solicite ajutor medical dacă observă alte simptome alături de pierderea poftei de mâncare, cum ar fi:

Rezumat

Oamenii pot experimenta o pierdere de poftă de mâncare pentru o gamă largă de motive. Unele dintre acestea sunt pe termen scurt, inclusiv răceli, intoxicații alimentare, alte infecții sau efectele secundare ale medicamentelor. Alții au legătură cu afecțiunile medicale pe termen lung, cum ar fi diabetul, cancerul sau bolile care limitează viața.

Pierderea apetitului vine adesea cu sentimente de oboseală sau greață. Dacă o persoană este îngrijorată de pierderea poftei de mâncare, ar trebui să le spună medicului, menționând și toate celelalte simptome.

Tratamentele pentru pierderea apetitului vor depinde de cauză. Oamenii pot beneficia de consumul de mese mici, obișnuite, în loc de trei mese mari, iar mesele lichide sunt adesea mai plăcute.

Citiți articolul în spaniolă.

Știri medicale astăzi au orientări stricte de aprovizionare și atrage doar de la Studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Comments are closed.